Als thema voor het seizoen 2020/2021 is gekozen voor ‘Hart voor elkaar’. Hiervoor is ook een logo ontwikkeld dat op het plaatje is afgebeeld. Juist in deze bijzondere tijd, waarin sociale contacten beperkt zijn, is het extra belangrijk om hart voor elkaar te hebben. Dit kan op verschillende manieren, door bijvoorbeeld voor elkaar te bidden, iemand anders de helpende hand te bieden of een kaartje te sturen.

Het logo laat zien dat we ons in alles gedragen mogen weten door de Hand van God.

Er valt heel veel te vertellen over wat wij geloven. Of misschien is het beter om te stellen: in Wie wij geloven: Jezus Christus. De Bijbel vertelt ons hoe God de wereld met alles wat daarop leeft heeft geschapen. Ook beschrijft het hoe de relatie tussen God en mensen kapot ging en hoe God die relatie weer herstelt. Door de dood van Jezus aan het kruis op Golgotha.

Misschien vindt u dit wel vreemd en onwaarschijnlijk. Of wilt u graag meer weten over ons geloof.
Dan verwijzen wij u graag naar de mogelijkheid om deel te nemen aan de Emmaüs cursus in Steenwijk. Klik dan hier voor meer informatie.

Het woord gereformeerd verwijst naar de Reformatie. De Reformatie is een beweging in de 16e eeuw die terug wilde naar de bronnen van de kerk: de Bijbel en de belijdenissen van de oude kerk.

Het woord vrijgemaakt verwijst naar een kerkscheuring in 1944. Deze gebeurtenis wordt de Vrijmaking genoemd.