Verslag van de Vakantie Bijbel Week Steenwijk 2019:

vier ochtenden in de laatste week van de zomervakantie met een speciaal programma voor kinderen. Thema: SchatRijk! Voor kinderen een mooie manier om God (beter) te leren kennen.

Dag 1: We hebben een mooie ochtend gehad met meer dan 50 kinderen en samen van alles gedaan, gehoord en gezien over het thema ‘God geeft schatten.’ Een kleine foto-impressie van het toneelstuk waarin Bianca en Britt buiten slapen en naar de sterren kijken, het verhaal over God die de wereld maakte, de knabbel- en babbelgroepjes, het knutselen en de spelletjes.

Dag 2: Vandaag ging het over ‘Stenen met een schatrijk verhaal.’ We hoorden én zagen het verhaal van de stenen die herinneren aan God die zijn volk bevrijdt en in hun nieuwe land brengt. We hebben hier in de knabbel en babbelgroepjes met elkaar over gepraat. Er is prachtig gezongen, er zijn schatkistjes, herinneringsstenen en ‘voetafdruk-pauwen’ gemaakt en buiten was een leuk spel met bakstenen.

Dag 3: Vandaag alweer de derde dag, met 69 kinderen! Het was een hele drukte. We hebben gezocht naar een spaarvarken dat gestolen was door een boef (in de sketch gelukkig) en naar het muntje dat de mevrouw kwijt was geraakt… Gelukkig vonden we het muntje terug en wat was ze blij! Zo blij is God als Hij zijn kinderen terug vindt. In de knabbel- en babbelgroepjes speelden we het verhaal na en vierden feest met onze namen op hartjes geschreven en op ballonnen geplakt: schatten van God.

We maakten spaarvarkens, juichende mensen en afwasborstelvrouwtjes en deden buiten een leuk spel.

Nienke had een prachtig groot werkstuk gemaakt met de opdracht daarin haar verloren 6 munten en huissleutel te vinden. Het is gelukt! We hebben ze allemaal gevonden.

Dag 4: Weer klonk er live-muziek vanuit De Oerthe! Een mooie binnenkomer elke dag voor de kinderen die meteen kunnen meezingen of luisteren! Zelfs ouders kwamen naar ons toe dat het zo mooi klonk!

Helaas was het gisteren alweer de laatste dag van de VakantieBijbelWeek. Gelukkig wel met iets extra’s: het inmiddels traditionele pannenkoekenfestijn!

Het dagthema was ‘Geef je schat aan Jezus’. Nienke had er een prachtig schilderij bij gemaakt met een kruik die overstroomt van hartjes. Het toneelstuk liep goed af en Britt en Bianca trakteerden op taart en soesjes. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over de vrouw die uit liefde voor Jezus Zijn voeten waste met olie uit een kruikje. Eén van de kinderen heeft zelfs een lekker ruikende voet gekregen! In de knabbel en babbelgroepjes is gesproken over hoe je liefde kunt laten zien. Daarna gingen de kinderen aan de slag met een hartenhanger van papier, een geurrol met lavendel erin, een zelfgemaakt kruikje van klei of een puzzel van ijsstokjes met het dagicoon erop. Buiten kon je in tweetallen in het doolhof op zoek naar de schat! De tijd vloog om en iedereen kreeg trek in pannenkoeken die warm werden afgeleverd door diverse vrijwillige bakkers! Er was zelfs een schaal warme poffertjes bij. Hulde voor alle inzet! Het zonnetje scheen vrolijk, dus we konden heerlijk buiten zitten. Veel ouders aten ook gezellig mee!

Wat een zegen! Kijk voor alle foto’s en filmpjes op: https://www.facebook.com/Vakantie-Bijbel-Week-Steenwijk-116029472268689/