de bijbel

De bijbel vertelt ons hoe God de wereld met alles wat daarop leeft heeft geschapen. Ook beschrijft het hoe Hij de mensen heeft gemaakt en hoe deze in een perfecte relatie met God leefden. Maar de mensen hebben op een bepaald moment gekozen om God los te laten en om zelf baas te zijn in eigen leven. Daarmee is de relatie tussen God en mensen kapot!

Toch neemt God weer het initiatief en belooft Hij dan al dat Hij de relatie zal herstellen. Hoe dat in de geschiedenis uitwerkt staat uitgebreid beschreven in de bijbel. Uiteindelijk sterft Jezus aan het kruis op Golgotha. Daarmee herstelt hij de relatie tussen God en de mensen.

Is het daarmee afgelopen? Nee! De bijbel geeft ons ook een kijkje in de toekomst. Het vertelt ons dat Jezus de Rechter is, die aan het eind van de tijd alle mensen zal oordelen. Gelukkig is Hij niet alleen de Rechter, maar ook Degene die de schuld heeft betaald. Als we in Hem geloven hoeven we dus ook niet bang te zijn.

Misschien vindt u dit laatste wel vreemd en onwaarschijnlijk om te lezen. Dat zou goed kunnen. We hopen wel dat dat u er niet van weerhoudt om er toch nog even verder over na te denken. Er staat veel op het spel. En er is niets dat u ervan hoeft te weerhouden om deze Jezus ook in uw leven binnen te laten. Als u hierover wilt doorpraten, laat het ons dan gerust weten.

Wilt u graag meer weten over de bijbel en het christelijk geloof dan verwijzen wij u graag naar de mogelijkheid om deel te nemen aan de Alpha cursus in Steenwijk. Neem dan contact met ons op via de contactpagina.